Syksy polkaistiin käyntiin Backbyn maalaisidyllissä

Blogi


TEKSTI Mira Rajalakso

Kaksi tiivistä kick-off päivää Backbyn kartanossa potkaisivat hankkeen syksyn toiminnot liikkeelle aivan erityisessä ilmapiirissä. Läsnäolijat ihastelivat pitkästä aikaan pidetyn fyysisen tapaamisen ihanuutta ja merkityksellisyyttä. Hankkeeseen koronakeväänä mukaan tulleet saivat uutta perspektiiviä kollegoihin, kun etäkokouksista tuttu ääni ja fyysinen olemus saivat todellisen figuurin.

Palvelujen suunnittelua

Ensimmäisenä päivänä heti ensimmäiseksi käsiteltiin yritysjohdolle, esimiehille ja työntekijöille suunnattua tapahtumaa, jonka tarkoituksena on innostaa uudistamaan osaamista ja uuden oppimiseen. Todettiin, että aikaisemmin key note -tapahtumana kulkeneen tilaisuuden nimi ei ole tarpeeksi ymmärrettävä ja avoimen keskustelun päätteeksi sovittiin nimeksi kasvuklinikka. Ensimmäinen kasvuklinikka järjestetään 30.10. – merkitse päivä jo kalenteriisi. Ohjelman suunnittelu on käynnissä ja puhujaksi on sovittu Henkka Hyppönen.

Kasvudiili 2 -paketissa tarjottavan palvelun ammatillisen osaamisen kehittämiseksi avasi Eija Lepistö. Eijan esityksestä avautui opiskelumaailma, jossa polkuja riittää. Upeaa, että hankkeen järjestämät infotilaisuudet opastavat opintopolun raivaamiseen ja esille saamiseen. Päivän aikana täsmennettiin myös hankkeeseen otetun uuden roolin, asiakkuusvastaavan työtehtäviä, jotka nivoutuvat nyt työskentelevien yrityskontaktoijien tehtäviin. Elokuun lopussa käynnistyneiden verkkoaamukahvien sisältöä hiottiin ja vetäjien yhteisistä pelisäännöistä sovittiin. Päivän lopuksi pureuduttiin kasvuvalmennusten sisältöön ja muotoon sekä vuoden alusta alkavan kasvudiili 3 -palveluun.

Tavoitteiden ja menetelmien kartoitusta

Toinen päivä aloitettiin kasvudiili 3 -palvelupaketin tavoitteiden ja menetelmien hahmotuksella ja mietittiin tapoja päästä tavoiteisiin.  Päivän aikana pohdittiin hankkeen tavoitteleman yrityksille suunnatun innovatiivisen kasvuloikan mallintamista. Vielä lopuksi innostettiin hankkeen asiantuntijoita kirjoittamaan artikkeleita, blogeja ja osallistumaan julkaisuihin, jotta hankkeen aikana kertynyt ja jäsentynyt tieto saataisiin jaettua mahdollisimman laajalti. Kaksipäiväisen tilaisuuden antina oli joukko työstään innostuneiden asiantuntijoiden yhteistyö hankkeen syksyn toimintojen onnistumiseksi!