Tapahtumat
Urbaania kasvua Vantaa -hankkeessa järjestettävät maksuttomat tapahtumat käsittelevät työelämään ja osaamisen kehittämiseen liittyviä aiheita. Tapahtumat järjestetään tapauskohtaisesti joko livenä tai verkossa. Jotta kaikissa live-tapahtumissa olisi kaikilla hyvä olla, otetaan tapahtumissa huomioon sen hetkiset kokoontumisrajoitukset sekä suositukset. Tule mukaan!
Kasvuklinikka – Sanoista tekoihin! Investointitarinat kasvuun ja kehitykseen 28.4.2021
Tapahtuma inspiroi teknologisen kasvuloikan mahdollisuuksista, motivoi pääpuhuja Taneli Tikan digitalisaatio- ja robotisaatioaiheista ja antaa mahdollisuuden benchmarkata muiden yritysten kokemuksia läpiviedyistä kasvuloikista ja osaamisen kehittämisen prosesseista.
Kasvuklinikka on tarkoitettu hankkeen kohderyhmäyrityksille. Kasvuklinikan tavoitteena on kannustaa teknologiseen muutokseen ja innostaa yritysjohtoa, esimiehiä ja työntekijöitä uudistamaan osaamista ja oppimaan uutta. Osallistuminen kasvuklinikalle on yrityksille myös loistava mahdollisuus verkostoitua.
Pääpuhuja
- Tekijät menestyvät! Teknologian haltuunoton ABC
Taneli Tikka
Yrityspuhujat
Case Pihlajalinna
Elina Heliö, Pihlajalinna Oyj
”Esityksessäni kerron sote-alan muutosajureista ja niiden vaikutuksesta henkilöstön ja organisaation osaamiseen. Keskittyn esityksessäni erityisesti henkilöstön digitaitoihin ja niiden kehittämiseen.”
Miten kehittää uutta teknologiaa ja liiketoimintaa pienin resurssein kilpaillulla alalla? Case lehtivihannekset
Jaakko Lehtonen, Little Garden Oy
”Yrityksemme on syntynyt halusta edistää reilua, kannattavaa ja ympäristöystävällistä ruoantuotantoa. Lähivuosien tavoitteenamme on kasvaa merkittäväksi ympäristöystävällisen, laadukkaan, kohtuuhintaisen ja turvallisen lähiruoan tuottajaksi niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.”
Postilaisten opissa Vantaalla
Sanna Hännikkälä, Posti Oyj
”Perinteinen postinjakelu on käännekohdassa juuri nyt ja lähivuosina; millaista on tulevaisuuden työ Postissa ja miten toteutamme muutoksia vastuullisesti.”
Tukkukauppiaasta palvelupartneriksi – osaamisen muuttuvat vaatimukset
Päiviö Vuolle, Starline Valves Oy ja Juha Leskinen, Laurea ammattikorkeakoulu
”Keskustelemme perinteisen maahantuonnin ja tukkukaupan murrosta, miten se on muuttanut alan osaamisvaatimuksia eri tehtävissä, ja minkälaisia teknisiä, sekä menetelmällisiä uudistuksia yrityksessä on otettu käyttöön.”
Jatkuvan oppimisen myytinmurtajat -podcast
Jatkuvan oppimisen myytinmurtajat on noin kymmenen podcastin sarja, jossa murretaan osaamisen kehittämiseen liittyviä myyttejä työssäkäyvän aikuisoppijan ja työnantajan näkökulmista.
Podcasteissa nostetaan esiin oppimiseen liittyvät luurangot kaapeista ja ruoditaan niitä rehellisesti. Podcastin tekijäjoukko on hankkeen asiantuntijoita ja heidän kutsumiaan vieraita. Podcasteissa käsitellään mm. seuraavia aiheita: Onko oppimisen elinkautinen osuvampi termi jatkuvalle oppimiselle työelämässä? Voiko työntekijöiden kouluttaminen olla työnantajalle riski? Lasketaanko koulutukseksi vain tutkinto ja onko oppiminen aina tylsää istumista?
Kevään podcast-jaksoissa murretaan seuraavat myytit:
- Ammattiosaaminen on työntekijän tärkein ominaisuus
- Yksi johtamistyyli tepsii koko henkilöstöön – karjumalla paras?
- Digitalisaatio hävittää työpaikkoja
- Koulutus on pitkäkestoista ja johdettava tutkintoon
- ”Kiireen keskellä en ehdi miettiä työntekijöiden osaamisen kehittämistä” – esimiesten kootut selitykset
- Tutkinto on ajan tuhlausta ja koulutus ylimääräinen kustannus
- Vanhempana ei enää kannata kehittää osaamista
- Oppiminen on formaalia
- Koulutus ei takaa työtä