""

Kokeile ja ylläty: verkostoitumalla uusia bisnesideoita

Blogi

TEKSTI | Maria Osamitsu

Tiesitkö, että Vantaalla toimii viisi klusteria, joissa yritykset jakavat ajatuksia ja kehittävät uusia bisnesideoita? Toiminta on avointa ja maksutonta kaikille Vantaalla toimiville yrityksille ja yrittäjille. 

Moni vantaalainen yritys on etsinyt foorumia, jossa tavata oman toimialansa yrityksiä. Yksi mahdollisuus tähän on Vantaan klusteritoiminta, eli viisi ajankohtaisten teemoja ja tulevaisuudennäkymien äärelle kokoontuvaa yhteistyöverkostoa. Klustereiden teemoja ovat ruoka, kiinteistöt, kiertotalous, lentorahti ja korkean osaamisen tuotanto. Mukana on myös oppi- ja tutkimuslaitoksia sekä Vantaan kaupungin toimijoita. 

”Tavoitteena on ratkaista kehittyvän kaupungin haasteita yhdessä yritysten ja oppilaitosten kanssa. Lisäksi halutaan luoda uusia liiketoimintamahdollisuuksia yrityksille ja edesauttaa siirtymää hiilijalanjäljestä hiilikädenjälkeen”, kertoo erityisasiantuntija Panu Vuorimaa. 

Esimerkkinä Vuorimaa mainitsee ruokaklusterin, jossa vantaalaiset toimijat kehittivät yhdessä Vantaa-menu -konseptin. Konseptissa paikallisten tuottajien ja elintarvikevalmistajien raaka-aineista valmistetaan kolmen ruokalajin menu, jota tarjoillaan vantaalaisissa yhteistyöravintoloissa. Idea tuo tuottajat ja kuluttajat lähemmäksi ja työllistää paikallisia yrittäjiä.  

Klusterit kehittyvät parhaiten, kun edetään yritysten tarpeiden mukaan. Esimerkiksi lentorahtiklusteri tapaa säännöllisesti useita kertoja vuodessa ja vie yhteistyötä aktiivisesti eteenpäin. Ennen koronapandemiaa verkostot tapasivat yritysten tiloissa, ja pääsivät tutustumaan myös toistensa toimintaan. Nyt tapaamiset tapahtuvat verkon yli, mikä on voinut jopa madaltaa osallistumiskynnystä.  

”Kaikki yritykset ja yrittäjät, joilla on intoa ja kiinnostusta klusterin toimialaa kohtaan, ovat lämpimästi tervetulleita mukaan”, kertoo Vuorimaa.  

Business Vantaan ja kärkiklustereiden verkkosivuilla näkyykin jo monen suuren yrityksen logo. Tapaamisiin voi ilmoittautua myös kuuntelijaksi.  

Kysy lisää ja ilmoittaudu mukaan: erityisasiantuntija Panu Vuorimaa: panu.vuorimaa@vantaa.fi