Urbaania kasvua Vantaa -hanke vastaa koronan kurittamien yritysten tarpeisiin monipuolisella palvelupaketilla

Blogi

TEKSTI Anniina Honkonen

Koronakevät vaikutti myös Urbaania kasvua Vantaa -hankkeen toimintaan ja suunniteltuihin sisältöihin. Hankkeessa aikaistettiin toisen kasvudiilin kehitys- ja testausvaiheita ja räätälöitiin palveluja koronan kurittamien yritysten tarpeisiin

Kun korona iski Suomeen, se iski myös vantaalaisiin yrityksiin. Hankkeesta lähdettiinkin soittamaan kohderyhmän yrityksiä läpi ja kyselemään kuulumisia; miten korona on vaikuttanut toimintaan ja miten hanke voisi olla avuksi.

Yritysten tarpeiden kartoituksen ja hankesuunnitelman perusteella lähdettiin rakentamaan toista kasvudiiliä uudesta vinkkelistä. Kasvudiili 2 yhdistää yritysten kasvua edistävät toimenpiteet sekä työntekijöiden osaamistason kehittämisen monipuoliset palvelut. Palvelut ovat maksuttomia hankkeen kohderyhmään kuuluville noin 400 vantaalaiselle pk-yritykselle. Hanke tarjoaa yrityksille apua henkilöstön osaamisen kehittämiseen ja koulutukseen.

Opastusta, webinaareja ja valmennusta

Kevään aikana ideoitiin ja aloitettiin webinaarien sarja, Verkkoaamukahvit. Kaikille avoimissa puolituntisissa tuokioissa käsiteltiin ajankohtaisia työhön ja osaamisen kehittämiseen liittyviä aiheita. Verkkoaamukahveja järjestettiin touko-kesäkuun vaihteessa yhteensä seitsemän. Niiden aiheet vaihtelivat etäpalaverikäytänteistä IoT-teknologian mahdollisuuksiin ja erilaisuuden johtamiseen.

Verkkoaamukahvit jatkuvat myös syksyllä uusin aihein. Tästä tiedotetaan myöhemmin lisää.

Yritysten johdolle on kevään aikana tarjottu johdon coaching –palvelua, joka tukee yritysjohtoa muutos- tai kriisitilanteissa. Yritys saa sparrausta ja tukea sekä uusia ideoita yrityksen kehittämisen tueksi. Johdon coaching –palveluun on osallistunut kevään aikana parisen kymmentä yritystä. Teemoissa on käsitelty muun muassa strategian luomista, myynnin kehittämistä, kannattavuuden parantamista, erilaisten ihmisten johtamista, priorisointimenetelmiä ja työkuorman hallintaa.

Työntekijöiden kouluttautumista tuetaan ammatillisen osaamisen kehittämisen palvelulla. Sen tarkoituksena on opastaa työntekijöitä ammatilliseen koulutukseen ja oppisopimuskoulutuksen tai jonkin muun kouluttautumisvaihtoehdon pariin. Opastusta annetaan sekä työntekijöille että työnantajille.

Kasvuvalmennusta ja key note -tapahtumia

Syksyllä palveluvalikoima kasvaa, kun yrityksille tarjotaan liiketoiminnan kasvuvalmennusta. Yrityskohtainen valmennus keskittyy tunnistetun, kehittämistä vaativan teeman ympärille. Tavoitteena on tukea yrityksen vastuullista kasvua.

Syksyllä 2020 ja keväällä 2021 järjestetään myös Key note –tapahtumia. Niiden tarkoituksena on innostaa yrityksiä ja niiden työntekijöitä oppimaan ja uudistumaan sekä ohjata hankkeen palveluihin. Syksyllä tapahtumien alustavana pääteemana on yritysten lyhyen aikavälin kasvu, niin uudistumisen kuin selviytymisen näkökulmasta. Kevään tapahtumien alustavana teemana on osaamisen ja uudistumisen johtaminen sekä ennakointi ja varautuminen. Tarkemmat tiedot tapahtumista varmistuvat kesän aikana.

Urbaania kasvua Vantaa –hankkeen syksystä on siis tulossa tapahtumarikas, kun suunnittelut koulutukset, valmennukset ja tapahtumat käynnistyvät toden teolla!

Syksyllä alkaa kunnolla myös kolmannen kasvudiilin suunnittelu. Siinä mietitään yrityskohtaisesti räätälöitäviä kasvuloikkia.